Evinizi, bahçenizi, arabanızı ve ailenizi kışın getirdiği her şeye hazırlamak için bu kolay teknikleri kullanabilirsiniz.
Donmuş borular, patinaj yapan lastikler ve yüksek ısıtma faturalarının ortak noktası nedir? Bunların hepsi, yeterli hazırlıkla önlenebilecek kış havası rahatsızlıklarıdır. Bu stratejileri evinizi, bahçenizi, arabanızı ve kişisel bakım rutininizi kıştan korunmak için kullanırsanız, kar veya buz mevsimi KIŞ ayları keyfinizi bozamaz.
1-Ağaç Dallarına Dikkat Et
Kış fırtınaları çatınıza ağaç dalı yığınları bırakabilir. Bunlar daha sonra kar veya buzun ağırlığı altında kırılabilir ve çatınızda delikler açabilir, kiremitleri gevşetebilir veya hasara neden olabilecekleri komşu bir çatıya süpürülebilir. Sizin (veya komşunuzun) çatısında beklenmedik sızıntıları önlemek için, evin üzerinde asılı olan dalları periyodik olarak budayın ve çatıya düşen dalları temizlemek için bir çatı tırmığı kullanın. (İş sizin için çok büyükse, bir uzmanı çağırın.)
2-Muslukları Kontrol Et
Dış mekan musluğunu kapattıktan sonra bile, takılı bir bahçe hortumunda kalan su donabilir ve musluğun arkasındaki boruların patlamasına ve evinize su fışkırmasına neden olabilir. Soğuk havalarda musluğu kullandıktan sonra bahçe hortumlarının bağlantısını kesin ve tahliye edin ve borularınızı korumak için evin içindeki vanayı kapatmayı düşünün.
3-Olukları Temizleyin
Oluklarınız yaprak veya dallarla tıkandığında, normalde evden uzağa yönlendirilecek olan kar ve buz çatıda toplanır (ve sonunda erir) veya yere kaçarak çatı çizgisinin altında çürüyen fasya levhalarına, çatlaklara yol açar. Temel veya yürüyüş yollarında veya bodrumda sızıntılara dikkat edin. Pahalı yapısal hasarlardan kaçınmak için ilk donmadan önce oluklarınızı gözlemleyin ve gerekirse temizleyin. Büyük döküntüler için bir mala veya kepçe kullanın ve daha küçük döküntüleri bir bahçe hortumu ile durulayın.
4-Duvarları ve tavan aralarını yalıtın
Yetersiz yalıtımlı bir ev, soğuk noktalara ve daha yüksek ısıtma faturalarına maruz kalırken, düzgün bir şekilde yalıtılmış bir ev, eşit olarak dağıtılmış sıcaklığa, artan iç mekan konforuna ve enerji tasarrufuna sahiptir. Yalıtmak için en etkili yerler dış duvarlar, çatı araları ve ısıtılmayan garajlardır, ancak keçe, sprey köpük, gevşek dolgu veya üflemeli yalıtım eklemeden önce bu alanlardaki sızıntıları bulmak ve onarmak önemlidir.
5-Termostatı ince ayar yapın
Sıcak iç mekan sıcaklıklarını seviyorsanız ancak yüksek ısıtma faturalarını karşılayamıyorsanız, kendinizi 22 derece ile başlayıp daha sonra değişikliğe uyum sağladıkça kademeli olarak 20 dereceye düşürerek daha düşük, enerji açısından daha verimli bir termostat ayarına alıştırın. Direct Enerjiye göre, termostat ayarında bir derecelik bir azalma, sekiz saat boyunca muhafaza edilirse ısıtma faturalarınızı yüzde 1 oranında azaltabilir . Birkaç kat giysi ile, sıcaklık farkını asla fark etmeyebilirsiniz. Daha da iyisi, eğer gündüz evden uzaktaysanız veya uyurken daha az ısıyla idare edebiliyorsanız, termostatı 19 ila 21 dereceye düşürerek maliyet tasarrufunu artırabilirsiniz.
Eğer Kış Öncesi Tesisatınızla ilgili ne yapmanız, nasıl önlemler almanız gerektiğini öğrenmek isterseniz Su Tesisat Ankara olarak sizleri bilgilendirmekten mutluluk duyarız.
Telefonunuzu Bekliyoruz… | Ankara Su Tesisatçı – 0543 310 50 97 – Tesisat Ustası 7/24 |