Yeni yapılan konutlarda çamaşır makinesi tesisatı evin şekline göre uygun bir yerde montaja hazır bir şekilde yapılmaktadır. Bazen mutfak dolabı içerisinde bir alana yada banyoda müsait bir yere çamaşır makinesi musluğu ve gideri döşenmektedir. Eski dairelerde bu bağlantıların gelişi güzel bir yere yapılması yeni oturan ev sahiplerinin zevkine ve makinesinin kullanım kolaylığına göre değişebilmektedir. Yeni taşındığınız dairenizde çamaşır makinesi tesisatı yok diye üzülmeyin. Öncelikle şu malzemeleri herhangi bir nalburdan satın alın.
1 adet çamaşır makinesi musluğu
1 adet 1/2 galvaniz niperl
1 adet 1/2 TE
1 adet 50*50 çatal
Tesisat malzemelerini temin ettikten sonra mutfak dolaplarının altındaki kapakları açın. Dairenizin ana vanasını kapatın. Çamaşır makinesi musluğunu soğuk su girişine aldığınız 1/2 Te parçayı sıkın. Sonrasında parçanın uygun olan bir ucuna çamaşır makinesi musluğunu diğer ucuna soğuk su girişinden söküğünüz vanayı sıkın. Çamaşır makinesi musluğunun ucu dişli bir parçadır. Makinenin soğuk su hortumunu musluğa bağlayın. Çamaşır makinesi gider bağlantısını yapmak için 50*50 çatalı sifon giderine bağlayın. Bir ucuna mutfak sifonunu diğer tarafına çamaşır makinesi gider hortumunu takın. Gider hortumu takarken borunun içine en fazla 15 cm sokun. Çok fazla ileriye doğru iterseniz giderde tıkanma yaşanır. Çamaşır makinesinden sular geri gelmeye başlar.
Çamaşır Makinesinin Su Bağlantısının Yapılması
Makine ile birlikte verilen özel hortumları makine üzerindeki su giriş vanalarına bağlanır. Kırmızı hortum veya kırmızı yazılı hortum sıcak su girişi, mavi veya mavi yazılı hortum ise soğuk su girişine bağlanır. Hortumun
dirsekli ucu makineye takılır. Hortumun somunları el kuvveti ile sıkılmalıdır, anahtar kullanılmamalıdır. Bağlantı yerlerinde oluşabilecek su sızmalarını önlemek için, hortumun her iki tarafındaki bağlantılarda conta kullanılması gerekir. Makine tarafındaki contalar hortum filtre kanalına oturmalıdır. Bağlantı yerlerinin su sızdırmazlığını kontrol etmek için bağlantı yapıldıktan sonra muslukları sonuna kadar açarak suyun akıp akmadığını kontrol ederiz. Musluktan en az 1, en çok 10 bar basınçla su akması makinenizin verimli çalışmasını sağlayacaktır. Çift su girişli modeller kör tapa kullanılarak tek su girişli olarak da kullanılabilir. Kör tapa, sıcak su vanasına bağlanmalıdır. Bağlantı yerinden su sızmaması için lastik conta kullanılmalıdır. Su giriş hortumlarının katlanmamasına, kırılmamasına ve ezilmemesine dikkat edilmelidir.